Vad gör man om en dejt slutar höra av sig?

Sexdejting: Varning för oseriösa sidor!

Det har hänt oss alla, en dejt går hur bra som helst. Kanske det blir flera dejter i rad. Ni klickar (tror du i alla fall), men sedan går dagarna förbi utan ett knyst från din dejt. Har något hänt? Gick inte träffen lika bra som jag trodde? Var det något jag sa? Vad gör jag nu? Det finns många frågor som uppstår när man blir ”ghostad” av någon. Det första steget är dock att ta eget initiativ.

Om du fortfarande är intresserad av den andra personen så måste du göra något åt saken. Traditionella ”regler” om att man måste vänta ett visst antal dagar, eller att det alltid är killen som ska höra av sig först gäller inte längre. Ta kontakt om du vill! Det innebär dock inte att du kan skicka 200 meddelanden, eller ringa var tjugonde minut, tills du får svar. Om den andra personen helt enkelt inte är intresserad så måste du acceptera det. Skicka ett vanligt meddelande, ge en komplimang, säg att du hade trevligt sist och att du gärna ses igen.

Får du fortfarande inget svar så kan du överväga att höra av dig igen, men låt det gå ett tag. Ibland är folk faktiskt upptagna med annat och glömmer bort att svara. Men varför händer det att folk inte hör av sig alls? Det kan vara något med dig, men det kan lika gärna vara den andra personen. Ni kanske inte var lika kompatibla som du trodde, eller så sa eller gjorde du något som din dejt missuppfattade.

Spela svårfångad?

Det händer att vissa spelar svårfångade, kvinnor oftare än män, men resultatet blir inte alltid som det är tänkt. För somliga blir det mer spännande att dejta någon som är lite hal och oförutsägbar, men för andra är det en enorm turnoff. Man spelar svårfångad för att öka chansen till ett bra förhållande, men det är lika stor chans att det saboterar alltihop. Särskilt om den andra personen har lätt för att träffa andra, då kan en enda nekad dejt göra att han eller hon tappar intresset för dig. Du behöver inte vara enkel, men om du verkligen är intresserad är det bra att låta den andra personen veta om det – utan att vara för påträngande heller.

Svårt att binda sig?

Det engelska uttrycket ”commitment issues” beskriver perfekt det här problemet, som faktiskt är väldigt vanligt, både hos män och kvinnor. Allt kan gå hur bra som helst, men när man kommer för nära varandra så drar sig den som har svårt att binda sig ur väldigt fort. Det kan bero på att tilliten och tryggheten i den egna familjen redan har försvunnit, så när någon kommer nära vill man fly för att inte bli sårad igen. Det sker oftast på ett undermedvetet plan, men för den som har commitment issues är det en slags klaustrofobi, fast rädslan är för att bli för fäst vid någon.

Den vanligaste anledningen

Oftast är det nog bara så att den andra personen inte kände som du och helt enkelt var för feg för att vara uppriktig. I så fall var det nog lika bra att det inte blev något, för den personen hade varit för feg för att vara uppriktig om andra saker också. Du förtjänar en bättre dejt än så! Välj en dejtingsida för seriösa singlar, till exempel Elitsinglar eller eDarling, så minskar du risken för flakes.

1 kommentar på “Vad gör man om en dejt slutar höra av sig?”

Kommentera